Arne Jacobsen Lamper

Arne Jacobsen Lamper

Se alle de skønne Arne Jacobsen lamper hos Designme. Arne Jacobsen har internationalt ry som værende en af Danmarks bedste og mest kendte designere. Den skønne Bellevue lampeserie blev for få år siden relanceret af det danske firma &tradition. Serien består af både gulvlamper, bordlamper og væglamper. Bellevue lampen er et godt eksempel på Arne Jacobsens sans for detaljer og evne til at skabe form og funktion i en skøn harmoni.

Arne Jacobsen - Dansk design når det er bedst

Arne Jacobsen - født i 1902 i København - var en dansk og verdensberømt arkitekt, designer og formgiver og var om nogen med til at indføre modernisme i Danmark. Han har internationalt ry som værende en af de bedste og mest kendte deisgnere. Arne Jacobsen blev uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København og blev derefter ansat på Stadsarkitektens kontor i København, men allerede efter blot to års ansættelse startede Arne Jacobsen sit eget firma.

Arne Jacobsen har foruden en række populære lamper tegnet adskillige bygninger, både i Danmark, men også i bl.a. Tyskland og England og Bellevue lamperne som blev designet tilbage i 1929, hvor Arne Jacobsen sammen med sin ven Flemming Lassen deltog i et projekt om - fremtidens Hus. Belevue lampen var alene tiltænkt til dette skitseprojekt som aldrig skulle realiseres, men blev i stedet springbræt til berømmelse og anerkendelse.

Bellevue lampen har fået navn efter et af Arne Jacobsens store bygningskomplekser ved Klampenborg og han stod bag og som også omfatter Bellevue Teateret.

Arne Jacobsen betragten indenfor arkitekt og design som en mester for dansk modernisme. På Københavns Kunstakademi, Arkitektskolen, hvor Arne Jacobsen var professor i 11 år, hjalp han med at definere mantraet for modernisme med sine meget rene linjer, kombineret med klassisk håndværk, og influerede en hel generation af danske arkitekter. Arne Jacobsen har designet store berømte bygninge og taget beslutninger ned til mindste detalje, og i den forbindelse designet alt fra møbler, lamper og ja sågar bestik.

Arne Jacobsen Lamper - smukt industrielt design

Som arkitekt og industriel designer, arbjdede Arne Jacobsen altid for at opnå en stor grad af samhørighed, begyndende med det funktionelle formål, hvilket så førte til en radikal forenkling i designs med iboende skønhed. Overført til hans forskellige lamper, bærer også de alle præg af at være i et simpelt, smukt og funktionelt design.

 Bellevue lampen afspejler Arne Jacobsens sans og fornemmelse for renhed og fornemmelse for proportioner og funktionalitet, som han troede på var den grundlæggende faktor for godt design. 

Med bellevue lampen er den danske arkitekt og designer Arne Jacobsen indbegrebet af den modernistiske bevægelse, som ønsker at kombinere det minimalistiske med det funktionelle og han er betragtes som en sand pioner, der med sine simple designs formåede at legemliggøre den tankegang der ligger bag &traditions grundlæggende holdning - mindre-er mere.

Set som drivkraft bag dansk modernisme, er Arne Jacobsens forkærlighed for yndefulde linjer og enkle organiske former let genkendelige i Bellevue lampen.

Midt i 1990érne opstod der både i Danmark og internationalt en fornyet interesse for de gamle og enkle designs som kendetegnede den modernistiske møbelkunst og dansk design og ligeledes en interesse for nogle af de gamle danske designlamper. Det medførte en fornyet og stigende interesse efter Arne Jacobsen lamper og møbler.

Det medførte ligeledes en stigende interesse for muligheden for at genlancere nogle af de helt store design klassikere således at de igen kunne pryde de danske hjem. 

Med relanceringen af bellevue lampen har &tradition ønsket at bevare den ikoniske lampe i hjerte og sind i de kommende genreationer og relanceringen er da også sket med en stor respekt, ydmyghed og nænsomhed, i forhold til de oprindelige tegninger og designs.

Belllevue lampen er med sin signatur svanehals og 45 graders skygge, et tegn på skønhed og enklehed i en curvaceous shiluet, der kalder dig til at komme tættere på. Bellevue lampen er reproducere i tre varianter, som væglampe, bordlampe og standerlampe.

Arne Jacobsen lamper - Bellevue i en moderne udgave

For at give Bellevue lampen nyt liv, som passer til den tid vi lever i, har &tradition lavet ændringer vedrrørende lampernes farve og materialevalg, og stadig dog med et ønske om at være rimelig tro mod de originale valg. Men man har ikke været inde og ændre ved Bellevue lampens originale linjer og grundgæggednde design. Bellevue lamperne er kommet i nye farver og materialer så som satinpoleret messing, samt sort, hvid og grå beige med messing hals. Samme farver og materialevalg går igen i både væglampe, bordlampe og gulvlampe således at Bellevue lamperne udgør en sammenhængende serie, og &tradition har da også ønske at gøre lampen tilgængelig i de tre versioner som Arne Jacobsen oprindeligt designede den i.

De tre aj lamper har hver sin funktion, men det lys de kaster fra sig er det samme uanset hvilken lampetype man vælger. Alle Belevue lamperne er forsynet med en lille lysdæmper således at man har mulighed for at tilpasse lyset til den konkrete situasion og opogave. Bellevue væglampen er perfekt som sengelampe eller som en lille læselampe i stuen. bellevue bordlamperne er perfekte som læselys ved skrivebordet eller som flot belysning på en lille reol og Bellevue gulvlampen er perfekt til belysning i et hjørne i stuen eller som standerlamp ved sofaen som læse eller hygge belysning. 

Uanset hvilken af de skønne bellevue lamper du vælger, er vi ret sikre på at den hurtigt vil få en central placering både i dit hjem og i dit hjerte...