Kähler Fiora

Kähler Fiora

Kähler har i samarbejde med den anerkendte designer Stine Goya lavet denne skønne keramik-serie Fiora. Serien leger med farver, former og udtryk og passer således godt ind i designerens verden af farverige og karakteristiske udtryk. Fiora vaserne skaber med sit design en god kobling mellem de stramme og lige linjer, som præger mange af de danske hjem, og det legende udtryk, som er Stine Goya. Kähler Fiora vaserne er altså keramik, som gerne vil ses og gøre sig bemærket. De vakler mellem at være klassiske og tilhøre moderne kunst og design.

1 vare(r)
1 vare(r)

Kähler Fiora

Sammen med Stine Goya har Kähler skabt serien Fiora til glæde for alle keramik-interesserede. Kähler Fiora vaserne bærer præg af Stine Goyas finurlige syn på moderne kunst, farvesammensætning, mønstre og figurer samt Kählers øje og tradition for klassisk keramikkunst.

Som alle ved har Kähler jo en del års erfaring i bagagen. De har lavet keramikkunst i skønne former og farver til de danske hjem siden 1839. Og det er vi mange der er glade for. De har beriget danskerne med Hammershøi, Omaggio, Urbania og nu også med skønne Fiora. Som altid har Kähler formået at ramme en bred gruppe, og det har de også med Fiora vaserne. Kähler Fiora serien formår nemlig at skrive sig ind i den klassiske og skandinaviske designkultur. Serien bliver således tilgængelig for den brede del af befolkningen, som sætter pris på klassisk keramikkunst samt nymoderne design.

Stine Goya derimod har blot været i danskernes bevidsthed de sidste ti år ca. men er hurtig blevet kendt og elsket for sine karakteristiske og nærmest skulpturelle designs indenfor modeverdenen. Hendes skæve og meget maleriske syn på former, farver og figurer er efterhånden blevet formgivende for modeverdenen i Skandinavien. Hendes designs har alle karakter og personlighed, hvilket gør dem elsket af mange.

Designet af Kähler Fiora vaserne er således en kobling mellem den moderne modeverden, hvor kunst, kultur og eksplosioner af farver smelter sammen med den traditionelle keramikkunst, som er Kähler.

Fiora vaserne

Kählers Fiora vaserne bærer som sagt præg af, at der har været en designer på opgaven, da de er blevet til. Vaserne har forskellige former og brugsformål.

I serien findes bl.a. to forskellige krukker, den ene er en meget klassisk urtepotte, hvor den anden står på en fod og hæver sig over fladen, den står på. Krukkerne har foruden det kunstneriske mønster en fin detalje. Bunden af krukken er nemlig formet som en tragt og skåret i lige linjer, hvilket giver den et stilfuldt udtryk. Krukkerne indeholder således to kontraster, nemlig pæne rene linjer og abstrakte tilfældige linjer, som udgør mønstret på krukkerne.

Vaserne er lidt anderledes. En er igen meget klassisk og opfylder kriterierne for, hvad man vil betegne som en klassisk vase, hvor en anden er glaseret med guldbelægning, som giver den ekstra karakter. Den sidste Fiora vase har lidt ekstra personlighed, det er nemlig en hængevase. Med det blotte øje kunne det ligne en helt almindelig vase, men det man ikke ser på billeder er, at den har en flad bagflade som gør, at den kan hænge.

Du kan derfor bruge Fiora vaserne som du ønsker, til en buket blomster, en potteplante eller helt uden noget. Vaserne er nemlig yderst dekorative i sig selv med sit særprægede og karakteristiske mønster og vil således pynte i de fleste hjem.