Lykketrold

Lykketrold

Under denne kategori kan du se hele vores udvalg af de populære lykketrolde. Lykketroldene fås i mange forskellige farver, størrelser og modeller, samt i Limited Editions. Se også kollektionen af lykketrolde designet af danske kunstnere, designere og kendisser i kampen mod kræft. Vi elsker vores lykketrolde og har helt sikkert også en lykketrold til dig...

1-36 af 67
Tilbud
bySommerLykketroldBrorafGrandamFamilien-20

Pris: 269,00 DKK

Specialpris 215,00 DKK

Nyhed
bySommerLykketroldFrisr9cm-20
Tilbud
bySommerLykketroldGolfspiller9cm-20

Pris: 269,00 DKK

Specialpris 219,00 DKK

Tilbud
bySommerLykketroldJgerTrold17cm-20

Pris: 699,00 DKK

Specialpris 499,00 DKK

1-36 af 67

Lykketrold af Thomas Dam - En lille lykkebringer

Lykketrolden kom første gang til verden tilbage i 1957, hvor den fattige fiskersøn Thomas Dam, skabte en lille lykkebringer. Inspirationen til den første lukketrold, fandt Thomas Dam i sit eget spejlbillede i Limfjordens lette bøljer. Thomas Dam blev født i 1915 og opvoksede i den lille by Gjøl ved Limfjorden, Han lykketrold opnåede verdensberømmelse tilbage i 60érne og gik dengang under navnet Gjøl-trolden. Thomas Dam ønskede at gøre op med forestillingen om at troldene skulle være årsag til ulykke og kaos, og skabte derfor den lille trolde med de store øjne og hår og som han ønskede skulle være symbol på glæde og lykke.

Lykketrolden relanceres - 100 års jubilæum

I 2015 i anledningen af at Lykketroldens skaber, Thomas Dam kunne være blevet 100 år, blev lykketrolden relanceret af bySommer og den lille charmerende og legendariske lykkebringer var igen at finde i de danske butikker.

Lykketrolden er et statussymbol som lykkebringer. Lykketrolden var med da den første kvindelige pilot, Betty Miller, krydsede Stillehavet. Betty Miller blev efterfølgende inviteret til at møde den daværende præsident J.F. Kennedy, og han spurgte hende: “var det ikke frygtelig ensomt at flyve så langt?”. Til det svarede Betty Miller: “nej, jeg havde min Lykketrold med på rejsen”.

Relanceringen er blevet taget godt imod, og lykketroldene blev allerede fra første dag et hit på ønskesedlen. Siden da er sortinentet af lukketrolde vokset støt og roligt i takt med den stigende popularitet og efterspørgsel. De almindelige lykketrolde fås i 3 forskellige størrelser på hhv. 9, 12 og 15 cm. samt i et væld af forskellige farver, så som krom, messing, bronze, sort, hvid, grå, blå og lyserød. Alle Lykketroldene er fremstillet i specialkeramik med hår af ægte fåreskind, som kan stykes og alle med det karakteristiske ansigtsudtryk. Dertil kommer sortimentet af lykketrolde som er tiltænkt særlige festlige lejligheder. F.eks. er der en Verdens bedste mor lykketrold, Verdens bedste Far lykketrold og en Årets student Lykketrold.

Giv en lykketrold og støt kampen mod kræft

Tilbage i 2015 blev der ligeledes fremstillet en lykketrold i egetræ, som en jubilæumsmodel, og hvor der for hvert solgt lykketrold, blev doneret 40 kr. til kræftens bekæmpelse. Grunden hertil var, at Lykketroldens skaber Thomas Dam, selv døde af kræft tilbage i 1989 og at Dam-familien derfor ønskede at hans livsværk skulle være med til at støtte kræftens bekæmpelse.

Dette er efterfølgende blevet en mærkesag for bySommer, som i 2016 kom med en hel kollektion af lykketrolde, som alle var kommet til verden med netop det formål at støtte kræftens bekæmpelse og at hjælpe de ramte familier. Den nye kollektion af lykketrolde er designet af forskellige kunstnere, designere og kendisser, som har haft til opgave at forvandle den charmerende lykketrold til en serie af sjove og dekorative fantasifigurer eller lykketrolde der appelerer til forskellige personligheder og interesser.

Serien af lykketorlde er derved blevet til en mangfoldig og sjov familie med alle med det karakteristiske ansigtstræk. Bag på emballagen fremgår det hvilken kunstner der har designet hver lykketrold, samt hvilket støttebeløb der går til Kræftens Bekæmpelse.

De små sjove trolde fås alle i to forskellige størrelser og er alle blever døbt af deres kunstner. Således er det nu muligt at købe...Bette Trold, Bum Trold, Gamer Trold, Jæger Trold, Lille John, Racer Trold, Sundheds Trold og H.C. Andresen - Once Upon A Time.

Hos DesignMe elsker vi alle vores lykketrolde og vi er ret sikre på at der også er en lykketorld til netop dig :-)